15. 5. 2015

V kuchyni Uherskohradišťské nemocnice vařila v pátek 15. května firma Nowaco, respektive její kuchař Petr Janů. Za asistence nemocničního personálu kuchyně vařil výběrové jídlo pro zaměstnance nemocnice a dia jídlo pro pacienty.

Zaměstnanci nemocnice si tak mohl pochutnat na kapské štice s omáčkou z pečených paprik, basmati rýži, karotce s kukuřicí a dezertu - zakysané smetaně s třtinovým cukrem a malinami. Pro pacienty byla připravena kmínová polévka s restovanou cizrnou, pečené kuřecí stehno s divokým kořením, těstoviny, omáčka z restovaných žampionů a zelný salát s červenou řepou a křenem.  Kuchař Nowaca Petr Janů asistoval u výdeje stravy, aby zjistil, jak jídlo chutná, a spolu s nemocničním šéfkuchařem Pavlem Poláškem a vedoucí stravování UHN Renatou Cíchovou navštívil ze stejného důvodu pacienty na oddělení ortopedie. Všichni byli maximálně spokojeni.