Připojené soubory

Uherskohradišťská nemocnice rozšířila od 1. května nabídku nadstandardní stravy pro pacienty nebo jejich doprovod na všechna oddělení. Pacienti, kterým to zdravotní stav umožní, si mohou vybrat ze speciálního jídelního lístku.

V nabídce nadstandardní stravy je za 150 korun za den (250 korun doprovod) pět druhů snídaní plus výběr nápojů a ovoce, pět druhů předkrmů nebo polévek, pět druhů obědů, moučníků a také večeří. Pacienti si mohou vybrat k obědu například filet norského lososa pečeného s bazalkovou krustou, restovanou cuketou a mačkaným bramborem nebo stehno kachny konfitované v kmínovém sádle s červeným zelím a knedlíkem. Z moučníků potom třeba cukrový banán ve vanilkovém krému, lehkou tvarohovou pěnu s malinovým želé nebo salát z čerstvého ovoce s limetovým dresinkem. Z nabídky večeře je možné si vybrat například šafránové těstoviny s listovým špenátem a grilovaným kuřecím prsíčkem nebo krůtí závitek s glazurovanou brokolicí, mačkaným bramborem a rokfórovou omáčkou. S výběrem jídel i jejich recepturami pomáhal kuchařům Uherskohradišťské nemocnice šéfkuchař Jiří Král z pražské restaurace Aureole.


Pacienti, kterým to zdravotní stav dovolí, mohou tuto službu navíc zaplatit hotově nebo platební kartou.