9. 9. 2014

Uherskohradišťská nemocnice zavedla v rámci zkvalitnění péče od 1. září dvakrát týdně teplé večeře pro pacienty. V úterý a ve čtvrtek tak hospitalizovaní pacienti dostávají večer teplé jídlo.

Doposud měli pacienti večer k dispozici pouze studenou kuchyni. Za občasná teplá jídla jsou rádi. „Pacienti tuto změnu vítají. Poprvé jsme teplé večeře vydávali v úterý 2. září a z celkového počtu 1562 vydaných jídel  jich bylo celkem 465. Ten den jsme vařili 37 různých diet,“ poznamenala manažerka nelékařského zdravotnictví a kvality Uherskohradišťské nemocnice Jitka Bílková. Nejčastěji se vaří racionální strava, jídlo pro diabetiky a také geriatrická dieta. Možnost objednat si teplou večeři mají od září také zaměstnanci nemocnice, kteří jsou v danou chvíli ve službě. Jen pro zajímavost, Uherskohradišťská nemocnice zaměstnává tři nutriční terapeutky, které vybírají suroviny, normují jednotlivá jídla, kontrolují kvalitu a skládají jídelníček pacientů.