11. 10. 2016

Šéfkuchař nejvýše položené restaurace v České republice, pražské Aureole, dlouholetý kapitán národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, účinkující v reality show kuchyňská pohotovost. A dříve také šéfkuchař Pražského hradu a prezidenta ČR. To je jen částečný výčet působení předního českého šéfkuchaře Jiřího Krále, do kterého teď přibylo i vaření v Uherskohradišťské nemocnici.

Jiří Král zahájil své "působení" na půdě kuchyně UHN před rokem. "Každé nové roční období se zaměřil na sezónní potraviny a jídla. Pomáhal kuchařům v nemocnici sestavovat menu, dohlížel na vaření i na to, jak mají jídla vypadat na talíři. Pomohl také při výběru nového vybavení nemocniční kuchyně," shrnula působení šéfkuchaře v nemocnici vedoucí stravování UHN Renata Cíchová s tím, že to ocenili pacienti i zaměstnanci.
Tentokrát Jiří Král dohlížel například na přípravu smažené vepřové krkovice s kaštanovou nádivkou, filet z tresky šedé s dýňovým pyré a špenátovo-hráškový salátem, vaječnou roládu s houbami a kuskusem nebo kančí hřbet v uzeném pepři s bramborovo slaninovými restovanými hrudkami a švestkovou omáčkou Hoi sin.